zondag, augustus 20

Hypotheek

Een van de belangrijkste keuzes die u in uw leven maakt, is de aanschaf of bouw van een huis. Maar bijna even belangrijk is de keuze van het hypothecair krediet voor de financiering van uw nieuwe woning. Die keuze is immers bepalend voor de realisatie van uw droomwoning, maar ook voor uw financieel comfort de daaropvolgende jaren. Daarom is een hypothecair krediet aan interessante voorwaarden zo belangrijk. Zoek daarom naar voorwaarden die u maandelijks toch de nodige financiële ademruimte laten om te kunnen genieten van uw nieuwe woonst.


Waarom ?
Voor de aanschaf of bouw van een woning in België of in het buitenland
Voor de overname van een bestaand krediet

Wat ?
Krediet dat gepaard gaat met een hypothecaire inschrijving.


Formules
Het klassieke hypothecair krediet: het krediet met maandelijkse aflossingen die bestaan uit een deel kapitaal en een deel interesten.
Een hypothecair krediet voor een tweede woning in het buitenland: voor het financieren van een onroerend goed in het buitenland kan een beroep gedaan worden op een klassiek hypothecair krediet. Enige bijkomende voorwaarde: er wordt een hypotheek genomen op een onroerend goed.

Veel gestelde vragen over het afsluiten van een hypotheek:
Hoeveel kan je uitgeven aan een hypotheek ?
- De grootte van je inkomen zal bepalen welke woonlasten je daadwerkelijk kunt dragen.- De waarde van het huis dat je wilt kopen en hoeveel je hiervan uit eigen zak gaat betalen.- De leenformule die je zal kiezen en de risico's hieraan verbonden.- Je werksituatie, leeftijd en verwachtingen. Ben je nieuwsgierig naar wat je ongeveer kunt lenen? Doe even enkele testen via onderstaande partners.
Ik kan toch gewoon naar mijn vertrouwde bank gaan voor een hypotheek ?
Natuurlijk. Maar neem je dan ook de beste woonlening mee naar huis? Een bank beperkt haar hypotheekadvies tot de eigen producten, ook al past de woonlening van een andere bank misschien beter bij jouw situatie. Je zal het daarom verstandig vinden om het totale aanbod van meerdere financiële instellingen te vergelijken met de leenvoorwaarden van je eigen bank. Vraag daarom bij verschillende partners vrijblijvende vergelijkingen op.